Erfgoed op pad

Advies, organisatie en begeleiding van Kunst, Cultuur en Erfgoed projecten

Open Monumentendag special Juweeltjes langs de Angstel


Met ‘Juweeltjes aan de Angstel’ wil de Open Monumentendag, samen met de Provincie Utrecht, Utrechts Landschap, Natuurmonumenten, Stichting Fort Abcoude en de diverse bewoners en (particuliere) monumenteneigenaren, de schoonheid en geschiedenis van de Angstel onder de aandacht brengen.

Bevrijdingsdag Museumplein Amsterdam


Op het Museumplein vondt de grootste Vrijheidsmaaltijd van Amsterdam plaats, met wel tweeduizend mensen! Met het Power to the Pieper diner, aangeboden door de Nederlandse Aardappel Organisatie. Samuel Levie van Food Cabinet en Naresh Ramdjas (finalist van Master Chef Holland 2015) zullen de maaltijd verzorgen. Plus muziek van Excelsior Recordings, schrijvers van SLAA, Bevrijdingsdans, Amnesty International Actie en het vliegtuigje dat op 5 mei 1945 landde in Amsterdam.

De maaltijd is de grootste van de ruim negentig vrijheidsmaaltijden in de stad, waar tienduizend Amsterdammers met elkaar 5 mei en de vrijheid vieren.

Open Monumentendag special Textiel in Twente


Tijdens deze twee dagen aan het eind van 2016 vernam u het verhaal van het Twentse textielverleden door zelf te kijken, maar ook door het te beleven via films, rondleidingen, een treinreis in een stoomlocomotief, wandelroutes, lezingen en een helikoptervlucht boven Twente, waarbij u de highlights uit de Twentse textielgeschiedenis vanuit de lucht kon bekijken. Ook pendelden er historische bussen en waren er volledige busexcursies.